måndag 17 januari 2011

Duktig mamma?

Jag ska försöka vara en duktig mamma och laga egen barnmat!
Lill korven tycker inte om barnmatsburkarna (förutom mango och katrinplommonpuré) så nu blir det till att vara duktig. Man kan ju inte leva på frukt =)
Vi var till biblioteket idag och lånade böcker med roliga recept så i morrn sak jag börja. Laga, laga, laga!
Eftersom jag ändå ska hålla på å kladda med maten så kan jag ju lika gärna göra allt. Inga fler burkar!
Har precis gjort en sats med plommon, mango och aprikospuré. Aprikosen fick han till kvällsgröten och den blev godkänd =)
Han är så söt när han får nåt han tycker om.. Man stoppar in skeden och hör ett "Mmmm" =)

I morgon får vi besök. En tjej som har stått mig väldigt nära under stor del av mitt liv. Vi var allra bästa vänner (bästis bästisar=) i kanske 10-15 år.. Tyvärr så gled vi ifrån varandra när vi blev äldre, men i morgon kommer hon =)

Ska kanske erkänna också att jag inte har hunnit städa undan julen än, funderar på att ta ett ryck nu faktiskt. Vet bara inte hur jag ska orka.. Men, det är bara att ta sig i kragen och sätta fart!

Förresten gjorde jag en OTROLIGT klantig grej igår.
Skulle gå ut med soporna och kissa hunden innan det var dags för sängen.. Lite halvtrött som jag var (klockan var efter tolv nångång) hade jag inte en tanke på att det faktiskt hade töat HELA dagen, så snön som låg på vår väg hade fövandlats till en isgata med en ca 2 cm lager vatten på.
Så, med soppåsen (staving?) i ena handen och hunden i andra traskar jag på i vanlig takt..
Helt plötsligt ser jag fötterna i huvudhöjd och en hundradels sekund senare ligger jag plöskblöt på rygg i vattnet. Under tiden jag druttar på arslet hinner jag tänka "Oj, det här kommer göra riktigt ont!" och det gjorde det kan jag lova!
Jag landande på svanskotan, tog emot mig med armbågarna och lyckade ändå smacka ner huvudet i isen! Lyckat!
Nu sitter jag i soffan snart ett dygn senare och har fruktansvärt ont i rumpan/ryggslutet och armbågarna.  Bra jobbat kan man ju tycka!
Det som står överst på inköpslistan nu är iaf ett par isbroddar till skorna! Ska fråga mormor vart hon köpt sina =)


Nä, nu blir det efterjul städning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar